TELEFON: 06-30-630-6131
 
   
A haj rendellenességei!

2015-04-09 21:17:16

A hajas fejbőrön és a hajszálakon is, a helytelen ápolás és a külső ártalmak következtében, különféle rendellenességek fordulhatnak elő. A szakképzett fodrász egyik fő feladata a fejbőrön, hajon keletkezett ártalmaknak és egyszerűbb betegségeknek szakszerű kezelése, a komolyabb bőrbetegségek felismerése esetén a vendég figyelmeztetése, és azonnal a szakorvosi rendelésre való irányítása.
Az általánosan közismert fejbőr és hajszálbetegségek a következők:
KORPÁSODÁS
A fejbőr korpásodását a faggyúmirigyek rendellenes működése okozza.
Két fajtája ismert:
- zsíros korpa
- száraz korpa
A zsíros korpásodásban szenvedők fejbőre zsíros tapintású, mintha olajos mázzal lenne bevonva. A faggyúmirigyek bő váladéktermelése következtében, a hajas fejbőrön sárgás-zsíros réteg képződik. A fejbőr helyenként megpirosodik, és a hajnak kellemetlen zsírszaga van.
Okai: lúgos anyaggal történő hajmosás, férfiaknál a fejbőr hirtelen lehűtése, túl zsíros ételek fogyasztása a faggyúmirigyeket túlzott működésre serkenti. A korpásodás hosszú éveken keresztül fennállhat elhanyagolva megtámadja a hajat is.
A zsíros korpás haj ápolása: kéntejszappanos mosás, kénes szalicilsavas rázókeverékkel való bedörzsölés, tojásfehérje vagy kénes pakolás. A fej bőre sokkal érzékenyebb, mint bármely más bőrfelület, azért e zsírtalanítószerekkel huzamosabb ideig kezelni, azokat töményen használni nem ajánlatos.
Száraz korpásodás tünetei: fehér apró, vagy nagy pikkelyekben válik le a fejbőr, szinte állandó jelleggel. Ezt a tünetet a vitaminszegény ellátás és a rendellenes faggyúmirigyek váltják ki.
Száraz korpa ápolása: ajánlatos a fejmosást ritkábban végezni.
Ha a hajszálak fénytelenek, szárazak, jó a tojás sampon. Nyáron jó eredményt érhetünk el a friss tojássárgájával készített pakolással majd fejmosással. A hajat először mossuk meg olajsamponnal, majd a tojásos kezelést a második mosásként alkalmazzuk. A tojássárgáját a fejbúbra kenjük és jó habosra dörzsöljük, néhány percig rajta hagyjuk, majd bő meleg vízzel, végül enyhe ecetes vízzel leöblítjük.
A száraz hajak ápolására jó hatásúak a hajbalzsamok, amelyeknek előnye, hogy gyors felszívódásuk következtében láthatóan fényesebbé, egészségesebbé teszik a hajat.


 ...
 

Hozzászólások [1 db]

1. Ficchúber 2015-04-10 12:47:47 Előzmény [0.]

Nekem szerencsére csak hajas a fejbőröm! :)

Szólj hozzá Te is!

Név:


Email cím:

Vizuális kód
Írd be a kódot!
 

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS 
qr-kod

 

Oldal tetejére