TELEFON: 06-30-630-6131
 
 

blog | 3 blogbejegyzés
 

Otthoni hajpakolások
2015-04-19 19:32:06

Házilag könnyen elkészíthető természetes anyagokból készült hajpakolások.
 
A hajpakolások zsírosító,szárító és hajnövésserkentő hatásúak.
 
 1. Zsírosító hatású hajpakolások. A gyógypakoló anyagok mellett különféle jótékony hatású, zsírosító és hajtápláló anyagokkal is készíthető a gyógypakolás. 
 
1.a Ricinuspakolás: A megmosott hajat az előre elkészített gyógypakoló anyaggal (egy rész ricinus-, egy rész napraforgóolaj, egy rész törökvörösolaj, egy rész glicerin és egy kis illatosítószer) jól összekeverjük, a hajat egyenletesen bekenjük, majd összefésüljük és lekötjük. A szokásos eljárás szerint kb. 10...15 percig gőzbura alatt szárítjuk, néhány perc eltelte után olajsamponnal megmossuk.
 
1.b Tojáss...
 

A haj rendellenességei!
2015-04-09 21:17:16
A hajas fejbőrön és a hajszálakon is, a helytelen ápolás és a külső ártalmak következtében, különféle rendellenességek fordulhatnak elő. A szakképzett fodrász egyik fő feladata a fejbőrön, hajon keletkezett ártalmaknak és egyszerűbb betegségeknek szakszerű kezelése, a komolyabb bőrbetegségek felismerése esetén a vendég figyelmeztetése, és azonnal a szakorvosi rendelésre való irányítása.
Az általánosan közismert fejbőr és hajszálbetegségek a következők:
KORPÁSODÁS
A fejbőr korpásodását a faggyúmirigyek rendellenes működése okozza.
Két fajtája ismert:
- zsíros korpa
- száraz korpa
A zsíros korpásodásban szenvedők fejbőre zsíros tapintású, mintha olajos mázzal lenne bevonva. A faggyúmirigyek bő váladéktermelése következtében, a hajas fejbőrön sárgás-zsíros réteg képződik. A fejbőr helyenként megpirosodik, és a hajnak kellemetlen zsírszaga van...

 

 


 

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS 
qr-kod

 

Oldal tetejére