TELEFON: 06-30-630-6131
 
 

blog | 3 blogbejegyzés
 

Otthoni hajpakolások
2015-04-19 19:32:06

Házilag könnyen elkészíthető természetes anyagokból készült hajpakolások.
 
A hajpakolások zsírosító,szárító és hajnövésserkentő hatásúak.
 
 1. Zsírosító hatású hajpakolások. A gyógypakoló anyagok mellett különféle jótékony hatású, zsírosító és hajtápláló anyagokkal is készíthető a gyógypakolás. 
 
1.a Ricinuspakolás: A megmosott hajat az előre elkészített gyógypakoló anyaggal (egy rész ricinus-, egy rész napraforgóolaj, egy rész törökvörösolaj, egy rész glicerin és egy kis illatosítószer) jól összekeverjük, a hajat egyenletesen bekenjük, majd összefésüljük és lekötjük. A szokásos eljárás szerint kb. 10...15 percig gőzbura alatt szárítjuk, néhány perc eltelte után olajsamponnal megmossuk.
 
1.b Tojáss...
 

Hajhullás, kopaszodás
2015-04-09 21:21:08
A hajváltás természetes élettani folyamat. Rendes körülmények között naponta 30-40 szál hull ki, ez a szám tavasszal, vagy az őszi hónapokban 50-60ra is emelkedik. Ha a kihullottak helyébe rövid idő alatt hasonló minőségű hajszálak nőnek, akkor ez még természetes hajcsere következménye. A kóros hajhullás akkor következik be, ha a hajat termelő hajszemölcs működése valamilyen belső vagy külső ártalom hatására életképes hajszálat nem tud termelni.
 
A kopaszság lehet: veleszületett, átmeneti és végleges.
 
Veleszületett kopaszság: Ritkábban fordul elő amikor a kisgyermeknek nem nő ki a haja.
Ez a papillák csökkent működése, a matrix sejtek fejlődési rendellenességének a következménye.
 
Átmeneti hajhullás: A hajszálat termelő sejtek nem pusztulnak le, hanem csak stagnálnak.
Átmeneti kopaszság a tüneti hajhullás, a folto...

 

A haj rendellenességei!
2015-04-09 21:17:16
A hajas fejbőrön és a hajszálakon is, a helytelen ápolás és a külső ártalmak következtében, különféle rendellenességek fordulhatnak elő. A szakképzett fodrász egyik fő feladata a fejbőrön, hajon keletkezett ártalmaknak és egyszerűbb betegségeknek szakszerű kezelése, a komolyabb bőrbetegségek felismerése esetén a vendég figyelmeztetése, és azonnal a szakorvosi rendelésre való irányítása.
Az általánosan közismert fejbőr és hajszálbetegségek a következők:
KORPÁSODÁS
A fejbőr korpásodását a faggyúmirigyek rendellenes működése okozza.
Két fajtája ismert:
- zsíros korpa
- száraz korpa
A zsíros korpásodásban szenvedők fejbőre zsíros tapintású, mintha olajos mázzal lenne bevonva. A faggyúmirigyek bő váladéktermelése következtében, a hajas fejbőrön sárgás-zsíros réteg képződik. A fejbőr helyenként megpirosodik, és a hajnak kellemetlen zsírszaga van...

 





 


 

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS



 
qr-kod

 

Oldal tetejére